Bijna 16.000 aanmeldingen NS Flex

Bijna 16.000 aanmeldingen NS Flex

Na ruim een week hebben bijna 16.000 reizigers zich aangemeld voor NS Flex, de nieuwe service die het mogelijk maakt om achteraf te betalen.

“Geen gedoe meer met saldo. Niet langer het gevoel dat het zonde van de 20 euro is die altijd op je kaart staat,” zegt Hessel Koster van NS tegen het Algemeen Dagblad. Treinreizigers zonder abonnement moesten in de oude situatie altijd 20 euro op de OV-Chipkaart hebben staan.

Honderdduizend gebruikers
Ook betalingen voor OV-fietsen, bus, tram en metro worden met NS Flex achteraf betaald. De kaartautomaten hebben hierdoor hun langste tijd gehad. De NS verwacht veel van de nieuwe betalingsmogelijkheden. Koster: “Uiteindelijk verwachten we dat honderdduizenden mensen hier gebruik van gaan maken. We willen de functionaliteit op termijn uitbreiden naar betaling van taxi’s en deelauto’s.”

Klantvriendelijker
Reizigersorganisatie Rover is erg blij met de invoering van NS Flex. Reizen met de OV-Chipkaart wordt makkelijker zo klinkt het. Chris Vonk van Rover zegt hierover: “Wie nu automatisch opladen aan heeft staan, zag bij een kort ritje soms dat er twee keer 20 euro was afgeschreven om het saldo op de kaart boven de 20 euro te houden. Nu moeten de uitcheckpaaltjes nog razendsnel berekenen wat de reis gekost heeft. Straks registreert de paal alleen nog maar dat je passeert.” Volgens Rover bestaat er ook de mogelijkheid dat de ‘geflopte’ OV-chipkaart op de mobiele telefoon nieuw leven ingeblazen kan worden.

Eerste klasse
Met NS Flex staan gegevens opgeslagen in de cloud, een reiziger hoeft dus niet meer te activeren als ze eerste klasse willen reizen. Nu bestaat er de mogelijkheid om op het moment van instappen nog te kiezen voor reis in de eerste klasse. “Tot een kwartier na inchecken kun je nog besluiten om toch eerste klas te reizen,” zegt Koster.

Reizen met NS Flex kost 1 euro extra per maand voor mensen die een abonnement hebben en eenmalig 10 euro voor reizigers zonder abonnement.

2 reacties

  1. Eenmalig met de trein: E-ticket, OV-chipkaart of NS Flex? - Huisvlijt
    25 september 2018 om 11:23

    […] het E-ticket dat je dus online koopt en de goedkope dagkaarten, is er sinds kort ook NS Flex. Het fijne aan NS Flex is dat je pas achteraf betaalt voor je reis. Dus geen gedoe met […]

  2. Alex
    20 oktober 2018 om 14:22

    Ik heb een vraag. Waarom wordt er 10 euro administratie kosten in rekening gebracht als men enkel voor Flex kies zonder een verder abonnement?. Ik moet eerlijk bekeken dat dat me tegen houd om naar Flex over te stappen. Niet iedereen kan zo maar 10 euro missen.

Lees ook