NS Flex maakt reizen op rekening mogelijk

NS Flex maakt reizen op rekening mogelijk

door in rubriek anders betalen, bus, OV-chipkaart, reizigers
Reacties uitgeschakeld voor NS Flex maakt reizen op rekening mogelijk

Vanaf vandaag geen gedoe meer met het opwaarderen van een OV-chipkaart. Iedereen kan zich nu aanmelden voor NS Flex waarmee reizen op rekening mogelijk is.

Met name mensen die niet geregeld met het openbaar vervoer reizen zaten te wachten op de saldoloze kaart zegt voorman Walter Etty van Rover tegen De Telegraaf. Hij pleit wel voor een sluitende klachtenregeling. NS Flex zorgt ervoor dat reizigers iedere maand de rekening achteraf betalen. Het bedrag voor de gemaakte ritten wordt automatisch van de rekening afgeschreven.

Experiment
NS heeft een periode geëxperimenteerd met een kleine groep reizigers die de flexkaart hebben gebruikt. De zakelijke reiziger kon al langer achteraf betalen. Automatisch opwaarderen als het saldo onder de twintig euro kwam, behoorde ook al tot de mogelijkheden.

Reizen met NS Flex kost 1 euro extra per maand voor mensen die een abonnement hebben en eenmalig 10 euro voor reizigers zonder abonnement. De verplichte 20 euro borg op de chipkaart is verdwenen.

Online inzage
De NS Flex-gebruikers kunnen altijd online inzien hoeveel kosten er gemaakt zijn, aldus NS. Er wordt nog gewerkt aan de mogelijkheid van een automatische waarschuwing voor reizigers. Ze worden dan gewaarschuwd als een vooraf ingestelde limiet wordt overschreden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook