CROW-KpVV, DOVA en  NDOV vormen ov-campus
dossier Aanbesteden

CROW-KpVV, DOVA en NDOV vormen ov-campus

door Anka van Voorthuijsen  in rubriek bus
Reacties uitgeschakeld voor CROW-KpVV, DOVA en NDOV vormen ov-campus

Op de ov-campus in Utrecht werken drie organisaties aan beter openbaar vervoer. Wim van Tilburg (CROW-KpVV) en Jan van Selm (DOVA) hebben de omslag naar decentralisatie en het aanbesteden van ov-concessies van nabij meegemaakt.Inmiddels zijn reizigers tevredener dan ooit, maar het kan en moet nog beter. Om het ov aantrekkelijker te maken blijven nieuwe impulsen nodig, stellen Van Selm en Van Tilburg. 

Het gaat goed met het openbaar vervoer in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor het ov, de klanttevredenheid neemt toe en ook de kostendekking stijgt. Toch vergelijkt Wim van Tilburg, directeur van CROW-KpVV, de processen in de ov-sector met een Echternach-processie: “Twee stappen vooruit en één achteruit. Er wordt al snel gedacht dat iets nieuws wel lastig of belemmerend zal zijn.” Kijk naar de moeizame invoering van de OV-chipkaart, zegt hij. “Er is wereldwijd bewondering dat we die voor heel Nederland voor elkaar hebben gekregen. Tegelijkertijd zie je dat een single check-in/check-out weer heel moeilijk onderling te regelen is.” 

Op de ‘ov-campus’, op de derde verdieping van een kantoorgebouw direct naast station Utrecht Centraal, tekent Jan van Selm (directeur DOVA, Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten) in één vloeiende beweging een lijndiagram op een flipover. Van

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook