Noorse spoorwegen NSB heet nu Vy

Noorse spoorwegen NSB heet nu Vy

door Quintus Vosman in rubriek buitenland, spoor
Reacties uitgeschakeld voor Noorse spoorwegen NSB heet nu Vy

De Noorse staatsspoorwegen NSB heeft een nieuwe naam gekregen. Sinds 24 april heet het spoor- en busbedrijf Vygruppen AS en heeft als merknaam Vy.

Vy betekent ‘uitzicht’ of ‘visie’ waarmee bedoeld wordt de visie van het spoorbedrijf op duurzaam reizen. Onder de naam Vy worden alle actititeiten op het gebied van spoor- en busvervoer, maar ook deelauto-activiteit Carsharing samengebracht. Ook de activiteiten in Zweden vallen voortaan onder Vy. Zo heet het Zweedse busbedrijf Nettbuss nu Vy AB. De Zweedse spoorvervoerder Svenska Tågkompaniet AB rijdt verder als Vy Tåg AB.

Vy Group start een grote campagne om zijn voertuigen aan te passen aan de nieuwe naam en huisstijl. Zo zullen de 250 Carsharing-auto’s in Oslo nog dit voorjaar een Vy-voorkomen krijgen en alle borden worden vervangen door nieuwe met Vy-aanduiding en -logo. De rest volgt in de tijd. Medewerkers, zo’n 8000 in totaal, krijgen nieuwe uniformen in lijn met de Vy-huisstijl.

Onder de merknaam Vy gaan nu vier bedrijven schuil waaronder het Vygruppen AS (voorheen: NSB AS), het moederbedrijf van drie Vy- dochters. Naast vervoer houdt Vy zich ook bezig toerisme en mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook