Drie beleggingsfondsen in race om Arriva

Drie beleggingsfondsen in race om Arriva

door in rubriek railsector
Reacties uitgeschakeld voor Drie beleggingsfondsen in race om Arriva

Drie beleggingsfondsen hebben de beste papieren om de Arriva Group over te nemen van Deutsche Bahn. Dat melden verschillende bronnen aan Bloomberg.

De Arriva Group, eigendom van Deutsche Bahn, zal binnenkort worden verkocht, zoals enkele maanden geleden al werd gesuggereerd. De overname zou tegen het einde van 2019 al gerealiseerd kunnen zijn, meldt Blomberg. In totaal zijn vijf partijen in de race, waarvan drie hedgefondsen de beste papieren hebben. De namen van de kandidaat-kopers zijn Apollo Global Management, Carlyle Group LP en Lone Star Funds.

Vier miljard euro
Aan de overname van Arriva Group hangt een prijskaartje van zo’n 4 miljard euro. Het bedrijf is met ongeveer 53.000 werknemers en 2 miljard passagiers per jaar in 14 Europese landen actief, en daarmee één van de grootste spelers op de Europese ov-markt. Het is de verwachting dat de Arriva Group als geheel wordt verkocht, zonder een splitsing van de activiteiten.

Interesse in delen Arriva
Enkele maanden geleden hebben enkele Europese transportbedrijven, waaronder de Transdev Group, een bod hebben uitgebracht, maar dan alleen voor onderdelen van de Arriva Group. Ook de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF toonde interesse.

Eerder werd bekend dat Deutsche Bahn overweegt om Arriva naar de Amsterdamse beurs te brengen, mocht er geen geschikte overnamekandidaat zich aanmelden. Daar lijkt voorlopig dus geen sprake van. DB kondigde in maart plannen aan om Arriva te verkopen als middel om de schulden onder controle te krijgen en tegelijkertijd Arriva in staat te stellen de financiële mogelijkheden voor uitbreiding te genereren.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook