Wachten op Hoekse Lijn voorbij

Wachten op Hoekse Lijn voorbij

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor Wachten op Hoekse Lijn voorbij

“Het geduld van reizigers is lang beproefd”, vertelt RET-directeur Maurice Unck over de ombouw van de Hoekse Lijn. Na een vertraging van ruim twee jaar, gaat de vervoerder vanaf maandag de dienstregeling opstarten. Morgen, zaterdag, opent de vervoerder de deuren alvast voor het publiek.

“We willen de reizigers al voordat we in exploitatie gaan, de gelegenheid bieden om een rit te ervaren”, aldus Unck. Na de open dag, waarbij reizigers tussen 12.00 en 20.00 uur alvast gratis gebruik kunnen maken van de metro, wordt de exploitatie gefaseerd opgestart.

Gedurende een maand zal RET alleen de dienstregeling van de B-lijn Nesselande – Hoek van Holland Haven rijden. Daarnaast wordt aanvullend busvervoer ingezet. Waarschijnlijk start de volledige exploitatie eind oktober, zo verwacht de RET. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd.

Nu de ombouw is voltooid, volgt nog een tracéverlenging van 1200 meter tot Hoek van Holland Strand. Het projectteam koerst op oplevering hiervan in 2021, vertelde projectmanager Sipke van der Linden eerder dit jaar aan OV-Magazine.

Lees ook: Hoe software Hoekse Lijn parten speelde en Hoekse Lijn verlengen tot het strand mag

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook