Wilko Mol: ‘Ons netwerk is goed ontwikkeld’

Wilko Mol: ‘Ons netwerk is goed ontwikkeld’

Waar in de Randstad lightrail vaak als oplossing wordt gezien om de groeiende vervoervraag bij te kunnen benen, wordt in het noorden des lands juist ingezet op een hoogfrequent busnetwerk. En met succes, want het ov-gebruik in Groningen en Drenthe blijft groeien. “Ons netwerk is goed ontwikkeld”, zegt Wilko Mol, directeur van het OV-Bureau Groningen Drenthe.

Aan enthousiasme geen gebrek, bij de voormalig eigenaar van adviesbureau inno-V die ruim een jaar geleden Jan van Selm opvolgde bij het OV-Bureau. Tijdens het interview zal Mol nauwelijks op zijn stoel zitten, constant wijzend naar kaarten van de regio en uitleg gevend over de busverbindingen die er al zijn of nog gaan komen. “Ik heb die overstap gemaakt omdat ik echt blij word van waar de regio mee bezig is. We kijken gezamenlijk naar het totale vervoersysteem!”

Het OV-Bureau neemt niet alleen de planning van het netwerk voor z’n rekening, vertelt hij, maar is ook opbrengstverantwoordelijk. En daar schuilt volgens hem de kracht van het netwerk. Mol tekent het uit op een whiteboard: “De vervoerder rijdt zijn rondes wel, wij betalen de dienstregelingsuren (DRU’s) en zorgen dat de bussen blijven rijden. Wij hebben niet de ambitie en prikkel om winst te maken, maar

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook