Internationaal busstation open in Maastricht

Internationaal busstation open in Maastricht

Deze week is het eerste internationale busstation van de Benelux geopend in Maastricht, nabij het centraal station. Het is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Maastricht, de provincie Limburg en een drietal busvervoerders.

De provincie Limburg en gemeente Maastricht zien dat de populariteit van langeafstandsbussen toeneemt in Nederland en hebben daarom geïnvesteerd in de constructie van dit busstation, bij de Meerssenerweg op het voormalige ProRail (spoor)rangeerterrein. De busmaatschappijen betalen de onderhouds- en exploitatiekosten.

In totaal zijn meer dan twintig Europese bestemmingen bereikbaar vanaf het internationale busstation, vertelt de Limburgse gedeputeerde Carla Brugman. “We kunnen nu snel en efficiënt aanhaken op het Europese netwerk, via België en Duitsland. De provincie Limburg is blij met dit internationale busstation, omdat we hiermee ons grensoverschrijdend openbaar vervoer faciliteren.”

FlixMobility, moeder van FlixBus, is de grootste gebruiker van het station met zo’n dertig bussen per dag. Verder stoppen er IC-bussen van NS en KLM-bussen. Jesper Vis, directeur van FlixBus Benelux, is blij met het initiatief: “Wij juichen het toe dat gemeentes het belang van internationale bussen erkennen en een infrastructuur opbouwen. Wij hopen dat duurzaam reizen voor nog meer mensen toegankelijk wordt”.

Eén reactie

  1. V. Bax
    17 januari 2020 om 16:01

    Het zou nuttig zijn dat wanneer er ooit een tram naar Hasselt komt, dat deze dan ook hierlangs komt. Maar misschien is dat wel weer te logisch.

Lees ook