VDL levert 53 elektrische Citea’s aan Keulen
dossier ZE2025

VDL levert 53 elektrische Citea’s aan Keulen

door in rubriek artikel, bus
Reacties uitgeschakeld voor VDL levert 53 elektrische Citea’s aan Keulen

De stadsvervoerder uit Keulen, Kölner Verkehrs-Betriebe (KVB), heeft 53 elektrische stadsbussen besteld bij de bussenfabrikant VDL Bus & Coach.

Het gaat om 48 gelede bussen en vijf reguliere 12-meterbussen van het merk VDL Citea. De eerste leveringen staan gepland voor het laatste kwartaal van 2020 en in 2021 moet de gehele levering rond zijn. De lijnen 141, 145, 149 en 150, 153 en 159 worden door deze bestelling volledig geëlektrificeerd. Ook op lijn 126, van Böcklemund naar Chorweier, worden de nieuwe bussen ingezet. Door deze nieuwe order heeft KVB in 2021 een kwart van hun dieselvloot vervangen door elektrische voertuigen. De bussen zijn 100 procent emissievrij, garandeert de fabrikant, dus ook de verwarming en airconditioning verlopen via de accu.

Eerste van Europa

KVB bestelde in 2016 haar eerste elektrische gelede stadsbus bij VDL, waarmee de vervoerder uit Keulen de eerste van Europa was die een gelede e-bus reed. Sinds december 2016 rijdt lijn 133 Köln Hauptbahnhof – Zollstock Südfriedhof volledig elektrisch door gebruik te maken van acht elektrische Citea’s.

Deze vervolgopdracht voelt als een erkenning voor VDL, vertelt managing director Boris Höltermann van VDL Deutschland. “Het laat zien dat de voertuigen zich hebben bewezen in het dagelijks gebruik. We zetten onze vertrouwensvolle samenwerking voort en zetten samen met de KVB opnieuw een belangrijke stap in de richting van ‘aiming for zero’.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook