Ebusco levert 13 bussen voor Frankfurt

Ebusco levert 13 bussen voor Frankfurt

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Ebusco levert 13 bussen voor Frankfurt

Ebusco levert eind 2020 13 elektrische bussen aan Transdev in Frankfurt am Main. De operatie start per december 2020.

Vanaf eind 2020 gaat Transdev onder het merk Alpina de 13 elektrische Ebusco 2.2-bussen inzetten in Frankfurt. Ze zullen de huidige dieselbussen op de A- en G-lijnbundels vervangen. De Transdev Group is de grootste particuliere aanbieder van mobiliteit in Duitsland.

Deze 13 bussen zijn de 12 meter lange Ebusco 2.2 low floor bussen. Deze bussen hebben hun succes al bewezen in verschillende Duitse steden zoals München en Wartburg en in Nederland in onder meer Groningen, Dordrecht en Utrecht. Eind 2020 rijden er nog 156 in de Nederlandse steden Haarlem en Amsterdam, die worden geëxploiteerd door Transdev Nederland.

Lees ook: Transdev bevestigt recordorders ZE-bussen

Schone luchtambities

De stad Frankfurt am Main streeft ernaar om in 2030 al het busverkeer te laten rijden met alternatieve rijtypes. Met de 13 Ebusco’s op de A- en G-lijnbundels van de stad, zullen passagiers in Frankfurt am Main voor het eerst het comfort van moderne elektrische bussen ervaren. De operatie start vanaf december 2020.

LFP-technologie
De Ebusco 2.2-bussen zijn onder meer uitgerust met de LFP-technologie, volgens de bussenbouwer zelf een van de beste en veiligste batterijtechnologieën in de branche. Daarnaast werkt Ebusco continu aan gewichtsvermindering om de beste elektrische bus te kunnen leveren. Door de combinatie van technologieën en innovaties kan deze Ebusco 2.2 bus 350 km rijden op één lading.

Ebusco in Duitsland

Eind dit jaar rijden er al 40 elektrische bussen van Ebusco rond in verschillende steden in Duitsland en in 2021 zullen meer bussen hun weg naar Duitsland vinden (onder andere in andere grote steden zoals München en Bonn).

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook