Transdev bevestigt recordorders ZE-bussen

Transdev bevestigt recordorders ZE-bussen

door in rubriek artikel, bus
Reacties uitgeschakeld voor Transdev bevestigt recordorders ZE-bussen

Mobiliteitsaanbieder Transdev bevestigt twee orders van elektrische bussen voor de Nederlandse en Zweedse markt. Zo gaat Connexxion, dochteronderneming van Transdev, in de regio Amsterdam met 156 nieuwe e-bussen rijden.

Eind 2020 gaan er 156 nieuwe elektrische stads- en streekbussen rijden in regio Amsterdam en Haarlem. De bussen vervangen de huidige diesel en aardgasbussen. De 156 nieuwe bussen worden in het komende jaar gefabriceerd door Ebusco. Het zijn zowel standaard bussen als gelede bussen, van het Ebusco 2.2 model, en deze voertuigen kunnen 350 kilometer rijden zonder tussentijds op te laden. De stallingen en stations in Amsterdam en Haarlem zullen het komende jaar verder uitgebreid worden met laadpalen om de bussen te kunnen opladen.

Luchtkwaliteit
“Op basis van het totale volume van deze bestelling neemt de uitstoot af met ongeveer 15 mio kilogram CO₂ per jaar”, zo klinkt het vanuit Ebusco. Met deze nieuwe vloot van elektrische bussen wil ​​Transdev bijdragen aan de doelstellingen om de uitstoot te verminderen. Bij Ebusco zeggen ze trots te zijn dat door de e-bussen de luchtkwaliteit van de regio wordt verbeterd. Transdev heeft Ebusco uitgekozen omdat de bussen een grote range hebben zonder dat ze opgeladen hoeven te worden. “Dit verlaagt de totale operationele kosten als gevolg van laadinfrastructuur en de vermindering van het aantal keren dat een bus moet worden opgeladen”, aldus Transdev.

Göteborg
Niet alleen in Nederland maakt Transdev de vertaalslag naar duurzame bussen. Voor de Zweedse stad Göteborg zijn 157 elektrische bussen, van het onlangs gelanceerde 7900 Volvo Electric Articulated-model, besteld bij fabrikant Volvo Bus. Vanaf 2020 zullen de bussen rijden in de Zweedse stad. De e-bus kan 150 passagiers vervoeren en wordt opgeladen bij snellaadstations langs de route.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook