Marjan Rintel volgt Van Boxtel op bij NS

Marjan Rintel volgt Van Boxtel op bij NS

door in rubriek NS
geen reacties

De huidige directeur Operatie van NS, Marjan Rintel, volgt Roger van Boxtel per 1 oktober op als president-directeur. Rintel werkt sinds 2014 bij NS en zit ook in de Raad van Bestuur.

Van Boxtel trad op 1 augustus 2015 in dienst als ceo bij NS, dat op dat moment in zwaar weer verkeerde. Na de fraude in Limburg ruimde een groot deel van de NS-top het veld. Van Boxtel kreeg de taak het vertrouwen in het spoorbedrijf te herstellen. Onder zijn leiding presenteerde NS een nieuwe strategie. Rintel heeft sinds 2016 de leiding over de dagelijkse gang van zaken.

Gerard van de Aast, voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft Rintel NS de afgelopen jaren naar uitstekende operationele resultaten geleid. Rintel neemt nu de taken over van Van Boxtel, op een moment dat het bedrijf verwacht te gaan krimpen.

Moeilijke tijden

“Ik realiseer me dat we door de huidige crisis in hele andere tijden zitten”, zegt Rintel daarover. “Dat motiveert mij extra om te werken met energie en passie aan de grote maatschappelijk bijdrage die NS voor Nederland levert.”

“We staan voor grote uitdagingen op het gebied van onder andere mobiliteit, woningbouw, duurzaamheid en leefbaarheid. Ik kijk ernaar uit om in de rol van president-directeur samen met mijn NS collega’s een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze vraagstukken.”

Wie Rintel opvolgt als directeur Operatie, is nog niet bekend. De Raad van Commissarissen heeft hiervoor een benoemingsprocedure in gang gezet.

Laat een reactie achter

Lees ook