Keolis vindt nieuwe CEO in Alex Rentier

Keolis vindt nieuwe CEO in Alex Rentier

Alex Rentier start per 1 maart als nieuwe CEO van Keolis Nederland. De ervaren ov-bestuurder moet de vervoerder, na een geplaagd jaar, een nieuwe groeifase inloodsen.

Alex Rentier, de nieuwe CEO van Keolis Nederland.

Rentier is geen onbekende in het openbaar vervoer, met ruim 30 jaar ervaring in directie- en managementfuncties in zowel Nederland als in het buitenland. Zo was hij in 2014-2015 operationeel directeur bij de stadsvervoerder HTM en was hij van 2006 tot 2011 actief bij managing director en operationeel directeur bij Nedtrain, het onderhoudsbedrijf van NS.

Ook werkte hij als van 2012 tot 2014 als directeur trein en bus voor Abellio in Duitsland. Afgelopen zomer keerde Alex Rentier terug uit Dubai, waar hij ruim 4,5 jaar leiding gaf aan Serco Dubai Metro & Tram.

“Wij zijn verheugd met de komst van Alex Rentier”, zegt waarnemende bestuurder Marc Renouprez. “Alex is een bewezen ov-bestuurder met internationale ervaring die goed binnen de Keolis Groep past. Hij zal ons constructief verder door de coronatijd leiden en met zijn staat van dienst is hij de juiste kandidaat om een nieuwe groeifase van Keolis Nederland te realiseren.”

Rentier volgt waarnemend directeur Marc Renouprez op, die tijdelijk het stokje overnam van Frank Janssen nadat die vorig jaar vertrok.

Laat een reactie achter

Lees ook