‘We willen samen thema’s agenderen’

vrijdag 30 april 2021
timer 2 min

De Vervoerregio Amsterdam is de grootste vervoerautoriteit van Nederland. “Om voorop te blijven lopen en agendasettend te zijn, werken we graag samen met de markt”, vertelt secretaris-directeur Thea de Vries. Daarom is de organisatie Vriend van OV-Magazine geworden.

 

In het pre-coronatijdperk maakten dagelijks één miljoen instappers gebruik van het ov in de regio rond Amsterdam. Dat is 35 procent van alle instappers in Nederland, vertelt De Vries. “Openbaar vervoer vormt de backbone van de totale mobiliteitsketen. Als decentrale overheid zijn wij in de positie om aan de juiste knoppen te draaien, om de reiziger zo goed mogelijk te faciliteren.”

Uitdagingen

Of die reizigersaantallen in het post-coronatijdperk ook terugkeren is nog maar de vraag. Mogelijk verandert reisgedrag structureel. “Daarom moeten we kansen die er liggen pakken, zoals spreiding en de doorontwikkeling van MaaS. En op de langere termijn komen er 250.000 woningen bij in deze regio, dus moeten we ook blijven investeren in goed ov.”

Aan de andere kant moet de regio eerst nog de huidige crisis door zien te komen, weet de secretaris-directeur. “En daarvoor hebben we weinig tijd. Momenteel is het nog echt goed zoeken naar passende maatregelen. Dat maken het spannende maanden.”

Vriend van OV-Magazine

Vanwege al deze ontwikkelingen, is de ov-autoriteit begin dit jaar Vriend van OV-Magazine geworden. “Binnen dit domein kan je niet zonder goede partners. OV-Magazine bundelt kennis en overziet het speelveld. Het is een goed podium om kennis te kunnen brengen en halen en innovaties te kunnen delen. Zo kunnen we samen thema’s agenderen.” Bijvoorbeeld via het eerste gezamenlijke congres op 10 juni: ‘Ov in transitie – stappen richting 2040’.

Vindt uw bedrijf of organisatie een toonaangevend en kritisch vakblad ook belangrijk? Dat met een open blik over de ontwikkelingen in de markt schrijft, achtergronden duidt, verdieping geeft, hoor en wederhoor toepast en de mensen ‘achter’ het bedrijf of beleid interviewt? Word dan ook Vriend van OV-Magazine.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.