9292 voegt deelfietsen toe aan app

woensdag 5 februari 2020
timer 3 min

Reisplanner 9292 wil komende zomer een nieuwe versie van de app lanceren. Daarin worden ook deelfietsen opgenomen van, in ieder geval, HTM en NS.

Woensdag werd de eerste versie van de geüpdatete app onder een groep van 90.000 Android-gebruikers gelanceerd. Daarin zijn eigen fietsen voor het voor- en natransport toegevoegd. De komende weken zullen alle gebruikers van 9292 een update ontvangen, voor zowel Android als iPhone.

Dat vertellen reizigersrelatie-specialist Marco Langendam en sales- en businessmanager Tania Rademaker. Komende zomer gaat een nieuwe versie van de 9292-app live met daarin de deelfietsen van HTM en NS. Momenteel wordt de bèta-versie onder 2500 reizigers getest.

Deelfietsen

In deze eerste versie zijn eigen fietsen toegevoegd. Volgens Langendam heeft de reiziger daar in het voor- en natransport van de ov-reis behoefte aan. “Je kunt in de app direct je eindadres invullen, en dan geeft de app een reisadvies waarbij je de route op kaart kan zien. In het voor- en transport is dit een goede optie voor de gebruikers.”

Dit is pas de eerste toevoeging, stelt Rademaker: “Het is een continu proces waarin we nieuwe features uitrollen. Komende zomer moet voor alle reizigers zichtbaar zijn hoeveel deelfietsen op welke locaties beschikbaar zijn, inclusief openingstijden en mogelijke fietsroutes.”

Alle vervoerders

Zoals het er nu naar uitziet worden OV-fietsen van NS en huurfietsen van HTM toegevoegd. “Met deze twee partijen zijn de afspraken al het meest concreet”, vertelt Rademaker, “maar we zijn met meerdere deelfietspartijen in gesprek. Hopelijk zijn er komende zomer nog meer aangehaakt.”

Of er meer modaliteiten, zoals deelauto’s en -scooters worden toegevoegd, durven Langendam en Rademaker nu nog niet te zeggen. De sales- en businessmanager zegt: “Dat staat natuurlijk wel op ons verlanglijstje, maar we moeten eerst de deelfiets goed toetsen en implementeren”.

Gestandaardiseerde data

In de pilotversie van de app maakt 9292 zo veel mogelijk gebruik van gestandaardiseerde data, legt Rademaker uit. “Daarmee kan je betrouwbaarheid en kwaliteit bieden. We schrijven in ons algoritme voor hoe hard mensen gemiddeld fietsen, welke afstanden maximaal en hoeveel tijd men nodig heeft om een fiets te pakken. We hebben ook voorgeschreven op welke locaties je de fiets kunt stallen.”

Daarbij wil de reisplanner wel graag van vervoerders en gebruikers horen of dat ook klopt. “We toetsen dat bij hen, want zij kennen het gebied beter dan wij. En als onze bèta-gebruikers nog locaties missen, kunnen ze die ook bij ons suggereren en kunnen we die nog toevoegen.”

Langendam chat persoonlijk met de gebruikers, om feedback te ontvangen en ook om vragen te stellen. “We zien dat zo'n duizend reizigers bijna dagelijks de bèta gebruiken en hebben al zo’n 1200 reacties ontvangen met ideeën, wensen, fouten, enzovoorts. We beantwoorden en verwerken alle reacties persoonlijk.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Timmermans: Europese boekingsapp in 2025

30 mei om 14:34 uur

De Limburgse PvdA-Eurocommissaris Frans Timmermans komt deze zomer met een voorstel voor nieuwe wetgeving,…

Lees verder »
descriptionArtikel

‘Toon geen kleine vertragingen meer op boordcomputers’

24 apr om 09:52 uur

Tijdens de cao-onderhandelingen in het streekvervoer bleek dat veel buschauffeurs een hoge werkdruk ervaren.…

Lees verder »
flash_onNieuws

Impasse rond cao streekvervoer duurt voort

23 feb om 17:07 uur

Vakbonden FNV en CNV staken nog altijd in diverse delen van het land, omdat zij een betere cao eisen. Fred…

Lees verder »
flash_onNieuws

Ticketverkoop European Sleeper van start

20 feb om 12:17 uur

De eerste nachttrein van European Sleeper op het traject Brussel – Amsterdam – Berlijn gaat op donderdag 25 mei…

Lees verder »

‘Fysieke wayfinding verhoogt klantervaring’

13 feb om 12:20 uur

Voor de optimale klantbeleving speelt fysieke wayfinding een essentiële rol, vertelt Michiel Meurs van FromAtoB…

Lees verder »
flash_onNieuws

Zeven tips voor reizigers tijdens de ov-stakingen

6 feb om 10:00 uur

Een gedeelte van het personeel van streekvervoerders Arriva, Qbuzz, EBS, Keolis, RET Bus, Hermes en Connexxion…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ook NS voert in- en uitchecken met betaalpas in

26 jan om 11:42 uur

Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers bij de NS naast de ov-chipkaart ook in- en uitchecken met een…

Lees verder »

Hoe wiskunde machinisten helpt om op tijd en zuinig te rijden

13 jan om 11:50 uur

Bij de planning van de rijtijden wordt over het algemeen de tweede wet van Newton gevolgd, die beschrijft…

Lees verder »