Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

donderdag 11 mei 2017
timer 1 min

Halverwege de driejarige proef stoppen de nachtbussen tussen de Randstad en de provincie Noord-Brabant. Er is te weinig belangstelling voor.

Op vrijdag- en zaterdagnacht maken te weinig reizigers gebruik van het Late Nachtnet Bus om op termijn zonder subsidie door te kunnen. Dat blijkt uit de tussentijdse evaluatie van de proef. De provincie Noord-Brabant en deelnemende gemeenten hebben besloten om te stoppen per 1 juli. In 2016 maakten vrijdagnacht 150 en zaterdagnacht zo’n 265 reizigers gebruik van de nachtbussen. Alleen bij grote evenementen was er een piek te zien in het gebruik.

De geschrapte nachtbussen van Arriva rijden in het weekeinde tussen 2.00 en 4.00 uur op de verbinding Rotterdam–Dordrecht–Breda–Tilburg–Eindhoven en op Utrecht–’s-Hertogenbosch–Eindhoven. De lijn Tilburg–Waalwijk–’s-Hertogenbosch trekt wel voldoende reizigers en wordt per 1 juli opgenomen in de dienstregeling van Arriva.

De overheden stelden 300.000 euro ter beschikking, waarvan 200.000 euro is verbruikt. De helft van de kosten komt voor rekening van de provincie. Het Late Nachtnet Bus startte op 19 december 2015 als alternatief voor het nachtnet met treinen. Daarvoor vroeg NS jaarlijkse 700.000 euro subsidie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Nachtnet Bus trekt te weinig reizigers

Nederland 2015 Station Tilburg Dagelijks maken 30.000 reizigers gebruik van Station Tilburg. Dat worden er in 2020 ruim 40.000. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren, krijgt het station een nieuwe, brede passage. Daarmee wordt de toekomstige wijk Spoorzone verbonden met het stadscentrum ten zuiden van het station. Passage met alle voorzieningen De nieuwe passage van station Tilburg wordt bijna 42 meter breed. Dat is inclusief de ruimte voor winkels en voorzieningen, die alle in de passage worden opgenomen. De passage bestaat uit twee gebieden: een deel is openbaar terrein dat fungeert als verbinding tussen noord en zuid, een ander deel geeft toegang tot de perrons. Er komen liften en roltrappen naar ieder perron, zodat iedereen straks zelfstandig kan reizen. Willem II-passage Ter hoogte van de Willem II-straat, ongeveer 300 meter naast het station, komt een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor. De passage wordt 13 meter breed en 3 meter hoog. Verbinding noord-zuid De wijk Spoorzone ten noorden van het station wordt grootschalig vernieuwd. De nieuwe stationspassage krijgt dan ook uitgangen aan beide zijden van het station. Samen met de Willem II-passage zorgt hij voor een verbeterde noord-zuidverbinding in Tilburg. Gereed in 2016 De bouw start najaar 2013. Medio 2016 wordt het project afgerond. ProRail verbouwt station Tilburg in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Tilburg en NS. DE SPOORZONE In het stadshart van Tilburg naast het station tussen industrieel erfgoed en nieuwe architectuur ontstaat een broedplaats voor kennis en innovatie COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort The Netherlands+31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl. © Chris Pennarts

Meer artikelen met dit thema

Transdev financiert ZE-bussen via ING Lease

23 jul om 10:49 uurtimer3 min
Dankzij een innovatief financieringsmodel, kan Transdev de gehele busvloot van 59 stuks in de concessie Gooi- en…
Lees verder »

Zo wil CaetanoBus Nederland veroveren

20 jul om 12:17 uurtimer2 min
De Portugese busfabrikant CaetanoBus wil de Nederlandse bussenmarkt bestormen en gaat daarvoor samenwerken met…
Lees verder »

Metro-ongeval Spijkenisse: snelheid te hoog

12 jul om 10:58 uurtimer2 min
Vervoerder RET deed onderzoek naar de oorzaak van het metro-ongeval in Spijkenisse in november vorig jaar, waarbij…
Lees verder »

Keolis rijdt 13 nieuwe e-bussen IJssel-Vecht

29 jun om 17:02 uurtimer2 min
Vervoerder Keolis is deze maand gestart met 13 nieuwe elektrische midi-bussen voor de regionale lijnen inIJssel-…
Lees verder »

Arriva wil concessieloze nachttreinen rijden

3 jun om 11:10 uurtimer2 min
De regionale spoorvervoerder Arriva wil vanaf 2023 ‘open access’-nachttreinen vanuit de regio naar de Randstad…
Lees verder »

Rechter schrapt megaboete NS definitief

3 jun om 10:45 uurtimer2 min
De megaboete van 41 miljoen euro die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in 2017 oplegde aan NS is…
Lees verder »

Ook halvering reizigers bij HTM en GVB

1 jun om 11:28 uurtimer2 min
Het aantal reizigers bij stadsvervoerder HTM en GVB halveerde in 2020. HTM leed 6,2 miljoen euro verlies op de…
Lees verder »

Gesteggel over uitbreiding Noord/Zuidlijn

31 mei om 12:10 uurtimer1 min
Het Nationaal Groeifonds en de gemeente Amsterdam zijn het niet met elkaar eens over de geplande uitbreiding van…
Lees verder »