Veolia maakt officieel bezwaar in Limburg

dinsdag 23 juni 2015
timer 2 min

Veolia heeft de daad bij het woord gevoegd en vandaag officieel een bezwaarschrift ingediend bij de provincie Limburg. De vervoerder wil dat de hele concessieuitvraag opnieuw wordt gedaan.

Veolia had van tevoren al aangekondigd in bezwaar te zullen gaan als Limburg zou besluiten om de concessie aan de oorspronkelijke nummer 2, Arriva te gunnen. Dat deed Limburg begin deze maand. Naast het bezwaar stapt Veolia ook naar de voorzieningenrechter om dat besluit te schorsen.

Volgens een woordvoerster van Veolia duurde het even, omdat het een complexe zaak is. "We hebben wel vaker bezwaar gemaakt, maar dit vergde toch een wat andere aanpak. Het is alsof we de Tour de France 2 kilometer voor de start zijn begonnen en er aan onze fiets is gemorreld. Terwijl de winnaar een perfecte fiets had en EPO heeft gebruikt."

Veolia verloor de strijd om de concessie Limburg, omdat het als enige van de drie partijen een niet geldend bod had ingediend. Aanvankelijk won Abellio de concessie, maar toen bleek dat het dochterbedrijf van NS vuil spel had gespeeld ging de concessie naar Arriva.

Veolia wil dat de boel weer van begin af aan wordt overgedaan en dicht zichzelf goede kansen toe als het tot een rechtszaak komt. "NS heeft in het rapport van bevindingen ook toegegeven fout te zijn en de ACM zegt dat NS de Spoorwegwet heeft overtreden. Daarmee staan we sterker voor de rechter, mocht het zo ver komen", zegt een woordvoerster. Ze voegt eraan toe: "Het stapelt zich echt op", doelend op de recente berichten dat ook een directeur van Trafficon weet zou hebben gehad van de malversaties rond de aanbesteding. Trafficon houdt namens 22 Limburgse gemeentes toezicht op de Regiotaxi.

NS heeft inmiddels gereageerd op de bief die Veolia vorige week stuurde waarin onder meer geëist werd dat de gegevens die NS/Abellio in handen heeft vernietigd zouden worden in bijzijn van Veolia. Het ultimatum om te reageren liep vandaag om 18.00 uur af. In het antwoord zegt NS de aard en de achtergronden van de brief van Veolia te begrijpen, maar nog niet inhoudelijk te willen reageren totdat het onafhankelijk onderzoek is afgerond. "We zijn heel erg teleurgesteld", laat de zegsvrouw van Veolia weten. Veolia beraadt zich op verdere stappen, "maar we willen de relatie met NS ook goed houden."

Ik ben het ermee eens dat alles opnieuw gedaan moeworden en dan volgens alle regels en eerlijk
Wij in limburg verdienen.openheidvenneerlijkheid en een goedeb openbaar vervoer in . Limburg voor alle personeel en reizigers. Dus provincie alles opnieuw en toekijken en luisteren naar de vervoerders en hun belangen .

Waarom de treinverbinding tussen Weert, en het Belgische spoorwegnet, amper acht kilometer verder gelegen, niet zijn opgenomen, is mij een raadsel ! De Belgische NMBS rijdt tot station Hamont, op amper 800 meter van de Nederlandse landsgrens. De treinsporen liggen te wachten op deze grensverbinding. Begrijpt iemand deze logica, dat Belgisch- en Nederlands Limburg geen enkele treinverbinding met elkaar hebben, anno 2015.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Veolia maakt officieel bezwaar in Limburg

Meer artikelen met dit thema

VRA: transitie door in Zaanstreek-Waterland

30 jul om 09:32 uur
De Vervoerregio Amsterdam heeft tijdens de coronacrisis niet stil gezeten, blikt voorzitter Egbert de Vries…
Lees verder »

Christel Mourik gaat MRDH leiden

19 jul om 11:13 uurtimer2 min
Christel Mourik, de huidige directeur ov van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH), wordt per 1 september…
Lees verder »

Wilko Mol nieuwe CEO vervoerbedrijf EBS

7 jul om 09:53 uurtimer2 min
Wilko Mol vertrekt bij het OV-bureau Groningen Drenthe en volgt Wim Kurver op als CEO bij vervoerder EBS.
Lees verder »

Rijk steunt ov-sector tot september 2022

25 jun om 16:20 uurtimer3 min
De Rijksoverheid verlengt de financiële compensatie aan ov-bedrijven tot september 2022. Dankzij verlenging van de…
Lees verder »

Ov-sector positief gestemd richting 2040

18 jun om 10:33 uurtimer7 min
Ondanks dat het ov in bange tijden verkeert, zien verschillende Tweede Kamerleden en ov-experts de toekomst met…
Lees verder »

'We moeten nu doorpakken en vooroplopen’

14 jun om 14:03 uurtimer10 min
Toen Thea de Vries ruim een jaar geleden startte als secretaris-directeur bij de Vervoerregio Amsterdam, had ze…
Lees verder »

Amsterdam breekt concessie toch niet open

10 jun om 17:00 uurtimer2 min
De plannen om de stadsconcessie in Amsterdam vervroegd open te breken en te verlengen, zijn van de baan. Wel heeft…
Lees verder »

Boodschap aan nieuw bewindspersoon IenW

4 jun om 09:52 uurtimer9 min
Ja, Stientje van Veldhoven heeft veel bereikt, vooral gezien haar budgettaire beperkingen. Maar echte keuzes zijn…
Lees verder »