DB Regio en Alstom testen batterijtrein

De regionale afdeling van vervoerder Deutsche Bahn (DB) en treinfabrikant Alstom zijn een proef gestart met een batterijtrein in Baden-Württemberg. In februari wordt het duurzame alternatief voor diesel ook in Beieren getest.

Gelderland reserveert 30 miljoen voor RegioExpres

Een spoorverdubbeling tussen Didam en Doetinchem-De Huet maakt de komst van de Achterhoekse RegioExpres mogelijk. Dit kan twintig minuten reistijdwinst opleveren voor reizigers tussen de Achterhoek en de regio Arnhem-Nijmegen.

Rechtstreekse trein Eindhoven-Düsseldorf vanaf 2026

Treinreizigers vanuit Eindhoven kunnen vanaf eind 2026 elk uur rechtstreeks met de trein naar Düsseldorf reizen. Doordat ze niet meer in Venlo hoeven over te stappen op een regionale trein, is de reistijd een kwartier korter.

Oudste Sprinter na 46 jaar met pensioen

De oudste Sprinter van Nederland reed zaterdag 11 december zijn laatste dienst tussen Zwolle en Utrecht. Daarna is één exemplaar van het 46-jarige Stadgewestelijk Materieel (SGM) naar het Spoorwegmuseum verhuisd.

De trein van Vriezenveen

De afgelopen decennia is in veel Europese landen de rurale railinfrastructuur op grote schaal ontmanteld.

Renfe wil hsl-verbinding Parijs - Londen

De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft plannen om, in concurrentie met Eurostar, hogesnelheidstreindiensten te gaan rijden tussen de Franse en Britse hoofdstad via -hoe kan het anders- de Kanaaltunnel.

Arriva mag op hoofdrailnet gaan rijden

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft Arriva groen licht om drie nieuwe open access-treindiensten op het hoofdrailnet te rijden vanaf 2023. Dit is een nieuwe stap richting meer marktwerking op het spoor.