Alstom gaat waterstoftreinen produceren
dossier ZE2025

Alstom gaat waterstoftreinen produceren

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Alstom gaat waterstoftreinen produceren

Alstom verwacht in in 2020 ongeveer 40 regionale brandstofceltreinen te kunnen afzetten in Duitsland. Eind 2018 zijn de eerste twee prototypes klaar.

Alstom tekende vandaag een intentieverklaring op de railbeurs InnoTrans in Berlijn met de Länder Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen, Baden-Württemberg en de ov-autoriteiten van Hessen voor de ontwikkeling van regionale brandstofceltreinen. Eind 2018 worden twee prototypes getest. Het Duitse verkeersministerie ondersteunt de bouw van de treinen met subsidie.

De waterstoftrein zal worden gebaseerd op de Coradia Lint, een regionale trein van Alstom. Een brandstofcel aan boord zet waterstof door middel van een chemische reactie om in elektrische energie en water. Daarmee is de tractie volledig schoon. Het geluidsniveau zal gelijk zijn aan dat van een elektrische trein. Door energie-opslag en een intelligent energiemanagementsysteem verbruikt de waterstoftrein minder energie dan vergelijkbare dieseltreinen.

De nieuwe treinen worden ontwikkeld en geproduceerd bij Alstom Salzgitter in Duitsland.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook