Extra capaciteit op Vechtdallijnen in 2016

Extra capaciteit op Vechtdallijnen in 2016

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Extra capaciteit op Vechtdallijnen in 2016

Arriva kan met subsidie drie rijtuigen gaan kopen voor de treinen op de Vechtdallijn Zwolle–Emmen. Dat levert vanaf medio 2016 extra capaciteit op in de spits.

De rijtuigen hebben samen 165 zitplaatsen en kosten 6 miljoen euro. Daarvan betaalt het ministerie van Infrastructuur en Milieu de helft en de provincies Overijssel en Drenthe de andere helft. De drie extra ‘bakken’ gaat Arriva gebruiken om spitstreinen te verlengen.

Naast de capaciteitsuitbreiding gaat de provincie Overijssel in samenwerking met Zwolse onderwijsinstellingen en bedrijven de mogelijkheden bekijken om de reizigersstromen beter over de dag te spreiden. Deze twee maatregelen lijken voorlopig voldoende om de spitsdrukte in goede banen te leiden.

Sinds Arriva de treindienst Zwolle–Emmen in december 2012 heeft overgenomen van NS is het vervoer op die spoorlijn sterk gestegen. Arriva rijdt in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe met 14 treinen. Drie daarvan rijden op de andere Vechtdallijn, Almelo–Mariënberg.

Lees hier hoe het probleem met de spitsdrukte in kaart werd gebracht.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook