Bezwaren tegen Flirt-order ingetrokken

Bezwaren tegen Flirt-order ingetrokken

door in rubriek Sprinters
Reacties uitgeschakeld voor Bezwaren tegen Flirt-order ingetrokken

NS bestelt definitief 60 extra Stadler Flirts bij Stadler. Bombardier en Alstom hebben hun bezwaren tegen de levering ingetrokken.

Dat heeft NS zojuist bekendgemaakt. NS had de stellen bovenop een reguliere order bij CAF besteld via een onderhandse procedure om het groeiende aantal reizigers, onder meer door het behoud van de OV-studentenkaart en de uitbreiding met mbo-scholieren, op te vangen. Alstom en Bombardier waren het niet eens met die constructie en wilden een kort geding aanspannen. Dat is nu van de baan.

Alstom en Bombardier bevestigen het intrekken van het bezwaar, maar willen verder geen mededelingen doen.

Met de order bij Stadler is 290 miljoen euro gemoeid, meldde het Zwitserse Handelsblatt eerder. De eerste stellen worden volgend jaar geleverd. Ook NS-dochter Abellio bestelde eerder zes Flirt-stellen bij Stadler voor Gouda-Alphen aan den Rijn.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook