Utrechtse tram kan 66 meter worden

Utrechtse tram kan 66 meter worden

door in rubriek Utrecht
Reacties uitgeschakeld voor Utrechtse tram kan 66 meter worden

In Utrecht hebben fabrikant CAF en Bestuur Regio Utrecht (BRU) de handtekening gezet onder het contract voor de levering van 27 trams van het type Urbos 100. Direct daarna is het contract overgenomen door de provincie.

De enkele trams die gaan rijden op de Uithoflijn zijn circa 33 meter lang en hebben een totale capaciteit van 216 reizigers. Ze hebben 62 zitplaatsen en twee rolstoelplaatsen. De trams zijn standaard uitgerust met airconditioning en informatieschermen. De Urbos 100 rijdt onder meer in Birmingham, Nantes, Zaragoza en Belgrado. Het is de bedoeling dat ze gekoppeld gaan rijden, waardoor een tram van 66 meter ontstaat.

Lees ook: BAM bouwt Uithoflijn af, CAF levert trams

Het contract is overgenomen door de provincie, omdat BRU ophoudt te bestaan. De feitelijke aanleg van de traminfrastructuur start naar verwachting over een jaar. De eerste trams moeten in het eerste kwartaal van 2017 worden afgeleverd op de remise in Nieuwegein. Medio 2018 start de feitelijke dienstregeling.

De ambitie is om de twee Utrechtse tramlijnen in 2019 te koppelen, zodat reizigers van Nieuwegein en IJsselstein zonder overstappen naar De Uithof kunnen rijden. Om dit mogelijk te maken, moeten onder meer de haltes van de bestaande lijnen worden verlaagd. Utrecht doet nu een verkenning naar de kosten en de financiële dekking van deze ombouw.

Bekijk hier de CAF-factsheet (Engels, .pdf)

Bekijk de factsheet van de Uithoflijn (.pdf)

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook