Stadsdienst Meppel houdt op te bestaan

Stadsdienst Meppel houdt op te bestaan

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Stadsdienst Meppel houdt op te bestaan

De stadsdiensten in Meppel en Hoogeveen houden eind dit jaar op te bestaan. De gemeenten zoeken een oplossing voor het verlies van het openbaar vervoer. OV-Magazine reisde mee op lijn 1 in Meppel. “Dit is een aderlating.”

Op het NS-station Meppel staan twee rood-grijze midibusjes van Connexxion met het logo van het OV-bureau Groningen Drenthe te wachten. Stads-en streeklijnen van Qbuzz rijden af en aan. Een gele buurtbus van Syntus laat een reiziger bij de halte uitstappen. En vertrekt leeg.

Bekijk ook de fotoreportage van Chris Pennarts

Meppel lijn 1Enkele reizigers wachten in lijn 1, stadsdienst Meppel, voordat deze vertrek. Deze lijn zal vanaf 16 december 2015 niet meer in de huidige vorm rijden. Bezuinigingen nopen het aanbestedende OV-bureau met de stadsdienst te stoppen. Ook in andere plaatsen zoals Hoogeveen, Assen, Delfzijl, Haren, Hoogezand houdt deze vorm van aanbesteed kleinschalig openbaar vervoer op te bestaan.

“Ik vind het onbegrijpelijk”, zegt chauffeur Martijn Mulder, sinds vijf jaar werkzaam voor Connexxion Taxi Services op de stadsdiensten Meppel en Hoogeveen en eind dit jaar wellicht werkloos. “Volgens het OV-bureau rendeert de lijn niet en moet daarom de stekker eruit. Ze investeren liever in rendabele lijnen en in Groningen-stad. Wij vervoeren in Meppel zo’n 250

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook