Stang wordt rood in Limburgse Flirt

Stang wordt rood in Limburgse Flirt

door in rubriek regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Stang wordt rood in Limburgse Flirt

Reizigers hebben deze week op uitnodiging van Arriva de Stadler-fabriek in Zwitserland bezocht om mee te denken over de inrichting van de Limburgse treinen.

Stadler maakt de 36 Flirt-treinen die Arriva voor de concessie Limburg heeft besteld. Na de elektrificering van de Maaslijn (Nijmegen–Roermond) gaan daar vanaf 2020 dertien nieuwe Flirts rijden. De overige 23 treinen zet Arriva vanaf december 2016 elders in Limburg in.

Vertegenwoordigers van de provincie Limburg, Reizigersoverleg Limburg, werkgeversverenigingen en gewone reizigers hebben in de fabriek van Stadler in het Noord-Zwitserse Bussnang keuzes gemaakt uit verschillende opstellingen, kleuren en materialen. Zij mochten onder andere meedenken over de vorm van de tafels, bekleding van de stoelen en kleur van de wanden.

De volgende keuzes zijn gemaakt:
In plaats van één kleur voor de hele treinvloer komt er rondom de zitplaatsen een licht afwijkende vloerkleur. Daarmee onderscheidt het zitgedeelte zich van het gangpad.
De stangen in de trein worden rood, die beter zichtbaar zijn voor reizigers met een visuele beperking.
In de nieuwe trein komen twee loungebanken die aan weerszijden van het gangpad tegenover elkaar worden geplaatst.
De plaats voor fietsen komt direct naast de instapdeur, in plaats van in het gangpad bij het toilet. Zo blijft de doorgang optimaal voor bijvoorbeeld kinderwagens.
De AED (Automatische Externe Defibrillator) komt op een centrale plek in de trein te hangen, in plaats van voorin bij de machinistencabine.

De delegatie uit Nederland in de Stadler-fabriek.

De delegatie uit Nederland in de Stadler-fabriek.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook