Eurobahn bestelt treinen voor dienst op Hengelo

Eurobahn bestelt treinen voor dienst op Hengelo

door in rubriek buitenland, regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Eurobahn bestelt treinen voor dienst op Hengelo

Het Duitse Alpha Trains heeft acht vijfwagenstellen bij Stadler besteld voor de dienst Hengelo-Bielefeld. Eind 2017 moeten de treinen klaar zijn; ondanks de vertraging nog op tijd voor aanvang dienst.

Keolis-dochter Eurobahn zal de stellen gebruiken voor de Regionalbahn 61, ook wel bekend als de Wiehengebirgsbahn, vernoemd naar het bij Osnabrück gelegen laaggebergte. Die dienst eindigt nu nog in Bad Bentheim, maar zal worden doorgetrokken naar Hengelo.

Het gaat om stellen van het type Flirt-3, hetzelfde type waarmee zustermaatschappij Syntus ook tussen Zwolle en Enschede gaat rijden. De Flirts van Eurobahn zullen echter geschikt worden voor drie spanningstypes: 1500 Volt en 25 kV voor Nederland en 15 kV voor het Duitse net. De stellen hebben 266 zitplaatsen en 319 staanplaatsen en worden via Alpha Trains geleased.

Het was aanvankelijk de vraag of de stellen op tijd gebouwd konden worden, omdat de aanbesteding acht maanden vertraging opliep. Concurrent Westfalenbahn had namelijk bezwaar aangetekend, maar trok dat bezwaar in juli in. Stadler heeft toegezegd zich te zullen inspannen voor een tijdige levering.

Lees ook: ‘Wil de politiek een dienst Zwolle-Bielefeld, dan zijn wij er klaar voor’

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook