Model van Utrechtse Uithoftram onthuld

Model van Utrechtse Uithoftram onthuld

door in rubriek Utrecht
Reacties uitgeschakeld voor Model van Utrechtse Uithoftram onthuld

In de remise van de sneltram in Nieuwegein staat sinds vandaag een model van de Uithoftram op ware grootte. Liefhebbers mogen meebeslissen over het interieur.

(tram)bestuurders2Wethouder van gemeente Utrecht, Lot van Hooijdonk (links op de foto) en gedeputeerde van de provincie Utrecht Jacqueline Verbeek-Nijhof onthulden vandaag het model van de Spaanse trambouwer CAF. In het model kunnen belangstellenden keuzes maken over de vloerbedekking, stoelbekleding en het zitcomfortniveau.

De provincie Utrecht heeft 27 tramstellen besteld die aan de vervoerder van de Uithoflijn, Qbuzz, ter beschikking worden gesteld. Het gaat om het type Urbos 100 van leverancier CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles). Dit tramtype rijdt onder andere in Birmingham, Nantes, Zaragoza en Belgrado.

De eerste tram komt begin 2017 naar Utrecht, waarna een testperiode volgt met vijf trams op de nieuwe trambaan van Utrecht Centraal naar De Uithof. Daarna krijgen de trambestuurders hun opleiding, wordt de veiligheid getest en de dienstregeling beproefd. Vanaf medio 2018 begint de reizigersdienst op de Uithoflijn.

trammodel UIthoflijn2

 

Het model van de tram is te bezichtigen op vrijdagmiddag 11 september en op zaterdag 3 oktober. Meestemmen over het interieur kan na inschrijving via www.uithoflijn.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook