Syntus ligt op koers voor groei

Syntus ligt op koers voor groei

door in rubriek FMN
2 reacties

Nog niet zo lang geleden leek Syntus nog ten dode opgeschreven. Inmiddels lijken er betere tijden aangebroken. Maar tegelijkertijd draait de juridische afdeling overuren door alle bezwaren.

Twee jaar geleden sprak OV-Magazine uitgebreid met directeur Cees Anker. Toen hing de vlag er nog heel anders bij. Syntus was de concessie Achterhoek kwijt en was daarom met het hoofdkantoor uit Doetinchem naar Deventer verkast. Op de destijds gewonnen aanbestedingen Midden-Overijssel en Veluwe leed het bedrijf zwaar verlies. Keolis, een dochter van de Franse spoorwegen en de Canadese participatiemaatschappij CDPQ, nam voor een euro het aandeel van NS over. Syntus moest orde op zaken stellen.

Hoe anders is het nu. Syntus zit nog steeds in Deventer, maar tegenwoordig lijkt het goed te gaan. Cees Anker en adjunct-directeur Operations Emile Broersma – sinds november vorig jaar aan boord bij Syntus – zijn goed gemutst. Het team van Syntus wist twee keer vlak achter elkaar een mooie concessie binnen te halen: de spoorlijnen Zwolle–Kampen en Zwolle–Enschede en de busdiensten in de provincie Utrecht, met onder meer de stadsdienst Amersfoort. En daar houdt het niet op, wat de heren betreft. Volgend jaar komen nieuwe interessante concessies op de markt. De lijnennetkaart van

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook