Wmo-vervoer redt stadsdienst Meppel

Wmo-vervoer redt stadsdienst Meppel

door in rubriek binnenland, flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor Wmo-vervoer redt stadsdienst Meppel

Meppel blijft een stadsdienst houden, dankzij een gedeeltelijke samenvoeging met het Wmo-vervoer en de inzet van vrijwilligers. Het gaat om een pilot van twee jaar.

De gemeente Meppel neemt het stadsvervoer over van het OV-bureau Groningen-Drenthe en past het lijnennet fors aan. De nieuwbouwwijk Berggierslanden in het zuidwesten, met veel tweeverdieners, verliest haar buslijn. Op andere plekken, zoals het industrieterrein in het noorden van de stad waar ook de sociale werkvoorziening staat, komt er juist een bus. Reizigers kunnen op elk punt van de route opstappen door hun hand op te steken.

Lees ook de reportage: Stadsdienst Meppel houdt op te bestaan

De gemeente verplicht Wmo-cliënten die dat kunnen straks de bus te pakken, in plaats van een Wmo-taxi. Vrijwilligers zullen waar nodig die reizigers begeleiden. Ook krijgen werklozen met behoud van uitkering een leer-werktraject tot chauffeur aangeboden op de stadsdienst. Deze elementen zijn voorwaarde voor de provincie om mee te betalen aan de pilot die grotendeels bekostigd wordt door de gemeente. Het OV-bureau levert de busjes en brandstof. Mocht de pilot slagen, dan wil de provincie kijken of het concept ook elders in de nieuwe concessie Groningen-Drenthe toegepast kan worden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook