‘Onze zero-emissie concessie is grootste’

‘Onze zero-emissie concessie is grootste’

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor ‘Onze zero-emissie concessie is grootste’

De door Hermes gewonnen concessie Zuidoost-Brabant moet een duurzame showcase worden voor moederbedrijf Transdev. “Dit is de eerste keer dat in Europa op zo’n grote schaal met elektrische bussen wordt gereden.”

Juul van Hout zit al 32 jaar in het openbaar vervoer. Een oude rot. Maar de Hermes-directeur en directeur ov van Connexxion glimt als een debutant als hij over de concessie Zuidoost-Brabant vertelt. Vlak voor het interview met OV-Magazine heeft hij van de provincie Noord-Brabant definitief groen licht gekregen: Hermes heeft de concessie gewonnen. Logisch, zou je denken, Hermes was de enige vervoerder die een aanbieding had gedaan.

“Maar je weet maar nooit welke partij nog bezwaar gaat maken”, lacht een opgeluchte Van Hout. “Bij Arnhem-Nijmegen deed het Palestina Komitee dat – vergeefs overigens – omdat ons moederbedrijf met Veolia in Israël een lightrailverbinding door bezet gebied reed. Noord-Brabant was trouwens ook erg blij dat er geen bezwaar werd gemaakt. Dit is voor het eerst dat een Brabantse concessie helemaal zonder gedoe wordt gegund.”

Hermes haalde Zuidoost-Brabant, waar het al reed, binnen met een noviteit. De provincie wilde een zero-emissie concessie: in 2025 moeten alle dieselbussen zijn verdwenen. Hermes kwam met een opmerkelijke aanbieding. Al vanaf eind dit

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook