Politiebewaking aan het bier op de Thalys

Politiebewaking aan het bier op de Thalys

door in rubriek hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor Politiebewaking aan het bier op de Thalys

Een Franse en een Belgische politieagent hebben maandag op de Thalys van Parijs naar Brussel bewapend en in uniform aan het bier gezeten. Het voorval werd gezien door enkele reizigers.

Er reizen sinds de aanslagen in Parijs regelmatig zowel Franse als Belgische agenten mee tussen Parijs en Brussel als veiligheidsmaatregel. Het komt daarbij voor dat er gemengde teams worden ingezet.

Op de trein die maandag om 19.16 uur uit Parijs vertrok zat zo’n gemengd team dat volgens getuigen vlak voor Brussel in bijzijn van reizigers en Thalys-personeel op het balkon van een van de rijtuigen aan het bier ging. Een van de agenten dronk een relatief zware Duvel. Het zou gaan om drank afkomstig uit de voorraad voor de eersteklas passagiers. De agenten probeerden daarbij hun biertje niet te veel te laten opvallen, aldus een medereiziger.

Thalys laat weten weinig tegen de situatie te kunnen doen, omdat de agenten niet onder het gezag van Thalys vallen. Het bedrijf heeft de zaak wel aanhangig gemaakt bij de politiediensten. Of de agenten in dienst waren, is niet bekend, maar volgens een woordvoerster van de Federale Politie is het sowieso niet toegestaan voor agenten om in uniform alcohol te drinken.

De Belgische politiedienst heeft inmiddels een tuchtonderzoek opgestart, al is nog niet bekend wie de Belgische agent in kwestie was. “Daarbij heeft hij altijd nog het recht te ontkennen of te zeggen dat er ijsthee in het flesje Duvel zat. Op dat woord moeten wij dan afgaan”, zegt de woordvoerster.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook