Utrechtse concessie betwist van start

Utrechtse concessie betwist van start

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Utrechtse concessie betwist van start

Zoals het er nu naar uitziet gaat Syntus op 11 december van start met de concessie Provincie Utrecht, terwijl de gunning nog bestreden wordt door Connexxion. Een unicum dat veel onzekerheden met zich meebrengt.

De concessie Utrecht Provincie, waarvan de stadsdienst Amersfoort het grootste deel is, werd vorig jaar gegund aan Syntus, ten koste van de zittende vervoerder Connexxion. Die maakte bezwaar dat door de provincie ongegrond werd verklaard. Daarop stapte Connexxion naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), maar vroeg geen opschortende werking aan.

Capaciteitsgebrek
Eind juli maakte het CBb aan de partijen kenbaar de zaak niet eerder dan in het eerste kwartaal van volgend jaar te kunnen behandelen vanwege capaciteitsgebrek. Nog niet eerder werd een concessie gestart waarbij de rechter zich nog over de zaak moest buigen. De provincie houdt echter voet bij stuk: vanaf 11 december rijdt Syntus.

De overname van de concessie door Syntus op 11 december levert tal van onzekerheden op. Zo wil Connexxion volgens Syntus en vakbond FNV niet meewerken aan een fatsoenlijke overdracht. Het aanbod van Connexxion om langer door te blijven rijden, wees de provincie om onduidelijke redenen af. Syntus en de provincie houden de kaken nog stijf op

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook