Utrecht: Connexxion overweegt procedure

Utrecht: Connexxion overweegt procedure

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Utrecht: Connexxion overweegt procedure

Het geschil over de concessie Provincie Utrecht zit muurvast. Connexxion wil hoe dan ook doorrijden en overweegt een juridische procedure als de provincie niet op haar besluit terugkomt.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) kan het beroep dat Connexxion heeft ingesteld tegen de gunning van de Utrechtse concessie pas in het eerste kwartaal van 2017 behandelen, zoals OV-Magazine gisteren al berichtte. De nieuwe concessie gaat echter al op 11 december aanstaande in.

Ondanks dat de rechter zich nog niet over de kwestie heeft gebogen, houdt de provincie vast aan haar beslissing om Syntus vanaf 11 december te laten rijden. “Dat is niet zorgvuldig”, zegt tendermanager Martin Gerritsen van Connexxion. “Je hebt dan niet het fatsoen om een besluit af te wachten totdat de rechter uitspraak heeft gedaan. Daarmee geeft de provincie de rechterlijke macht niet de credits die ze verdient.”

Niet handig
Gerritsen erkent dat het met de wetenschap van nu niet zo handig is geweest om geen voorlopige voorziening aan te vragen, waardoor de rechter had kunnen beslissen om de nieuwe concessie uit te stellen. “Toen we hoorden van die mogelijkheid hebben we er alles aan gedaan om de zaak eerder bij het CBb op de

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook