Busdienst tegen drukte Vechtdallijn

Busdienst tegen drukte Vechtdallijn

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Busdienst tegen drukte Vechtdallijn

Om de reizigersdruk op de Vechtdallijn tussen Ommen en Zwolle wat te verlichten, zet Arriva vanaf maandag een extra snelbus in. Ook de Zwolse stadsdienst profiteert.

De Vechtdallijn kent, net als de rest van het ov, tussen het einde van de zomervakantie en het begin van de herfstvakantie de grootste drukte. Vooral tussen Ommen en Zwolle loopt de capaciteit tegen de grenzen aan. Daarom zet Arriva in ieder geval tot aan de herfstvakantie een bus in die non-stop rijdt tussen station Ommen en het Deltion College, een mbo-instelling in Zwolle. De bus doet een half uur over de rit.

Lees ook:Connexxion zet fiets in tegen drukte Valleilijn

Uit onderzoek blijkt dat veel reizigers in de trein van 07.53 uur het Deltion College als eindbestemming hebben. Daarom legt Arriva nu om 07.50 uur een bus in. De sneldienst moet niet alleen de drukte op de trein verminderen, maar ook de busdienst van Syntus tussen station Zwolle en het Deltion College. Veel leerlingen pakken voor die ruim twee kilometer de stadsbus.

De oplossing is niet nadelig voor Syntus, aangezien de provincie Overijssel opbrengstverantwoordelijk is. Na de herfstvakantie wordt bekeken of de buslijn nog steeds nodig is. In de nieuwe dienstregeling heeft Syntus voor de ochtendspits snelbussen opgenomen die gaan rijden tussen Ommen en verschillende scholen in Zwolle.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook