Amstelland-Meerlanden: vier inschrijvers

Amstelland-Meerlanden: vier inschrijvers

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Amstelland-Meerlanden: vier inschrijvers

Arriva, Connexxion, EBS en Qbuzz hebben ingeschreven op de concessie Amstelland-Meerlanden. De concessie net ten zuiden van Amsterdam wordt op dit moment uitgevoerd door Connexxion.

De concessie Amstelland-Meerlanden is, naast Waterland en Amsterdam, een van de drie concessies die door de Stadsregio Amsterdam wordt aanbesteed. Het gaat om het busvervoer in de gemeentes Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel (uitgezonderd Duivendrecht) en Uithoorn. De Stadsregio overweegt nog of de Uithoornlijn ook in de concessie kan worden opgenomen.

Op 15 december beslist de Stadsregio al wie de concessie gegund krijgt; een uitzonderlijk snel proces. Ook opvallend is de deelname van Qbuzz. Vorig jaar dong de NS-dochter nog mee naar de concessie Zuidoost-Friesland en de Wadden. Dat leidde toen tot discussie, omdat de vervoerder geen onomkeerbare beslissingen mocht nemen zolang Qbuzz in de etalage stond. Minister Dijsselbloem oordeelde toen echter dat Qbuzz gewoon mee mocht doen met aanbestedingen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook