Betalen met barcode en bankpas bij RET

Betalen met barcode en bankpas bij RET

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Betalen met barcode en bankpas bij RET

De RET is begonnen met het aanpassen van alle toegangspoortjes voor het betalen met mobiel, barcode en bankpas. Dat zei algemeen directeur Pedro Peters van de RET vandaag tijdens zijn laatste nieuwjaarstoespraak.

Deze zomer start de RET met het betalen met barcode voor de metroreis naar het Luxor Theater. Theaterbezoekers die hun metrovervoer online bestellen, krijgen een barcode waarmee ze kunnen in- en uitchecken. Peters: “Na Luxor breiden we het betalen met barcode snel uit. Denk bijvoorbeeld aan Ahoy en Transavia op Rotterdam The Hague Airport. Bij je vliegticket ook gelijk je ov-reis regelen, handig voor alle bezoekers uit het buitenland.”

Binnenkort kunnen enkele duizenden klanten van Vodafone en KPN betalen met hun mobieltje bij de RET. Later dit jaar start een pilot waarbij de eerste reizigers in de metro van de RET en de trams van HTM kunnen betalen met hun bankpas. “Deze nieuwe betaalmethoden komen niet in plaats van, maar als extra keuze naast de OV-chipkaart om het ov zo makkelijk mogelijk te maken”, aldus Peters.

Peters vertrekt
Na een periode van 12 jaar als algemeen directeur van de RET gaat Pedro Peters op 1 juni 2017 met pensioen. Hij is tevreden over wat er is bereikt. “Voor de zevende keer op rij steeg de waardering van onze reizigers, het zwartrijderspercentage is historisch laag en het aantal reizigerskilometers groeit in 2017 verder met de Hoekse Lijn als metroverbinding. Vanaf dit jaar rijdt de RET met trams en metro’s zonder een euro overheidssubsidie voor de exploitatie. Daar hebben we jaren aan gewerkt en daar ben ik apetrots op.”

Het aantal reizigerskilometers bij bus en tram van de RET nam vorig jaar met 5 procent toe. De metro steeg slechts 1 procent, met name door de maandenlange werkzaamheden aan het nieuwe eindstation Den Haag Centraal. Metrolijn E kon hierdoor niet doorrijden tot het eindpunt. Nu het station is opgeleverd zal het aantal reizigers snel zijn hersteld, verwacht de RET.

Vanaf april wordt het spoor van de Hoekse Lijn omgebouwd tot metrolijn en verzorgt de RET het vervangende busvervoer. In september gaat de RET dan met metro’s rijden tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Peters: “Deze lijn is wel meteen de laatste investering. Het nieuwe kabinet zal ruimte moeten maken voor nieuwe investeringen.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook