Treinen besteld voor Bentheim-Neuenhaus

Treinen besteld voor Bentheim-Neuenhaus

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Treinen besteld voor Bentheim-Neuenhaus

De Bentheimer Eisenbahn heeft definitief een order van vijf treinen geplaatst bij Alstom. De Lint-stellen gaan rijden op het voor reizigersverkeer te heropenen baanvak Bad Bentheim–Nordhorn–Neuenhaus.

Alstom was de enige partij die de stellen onder de gestelde voorwaarden en termijn kon leveren. De treinen krijgen een vloerhoogte van 80 centimeter en worden uitgerust met rolstoelplekken en wifi.

In december 2018 moet er voor het eerst sinds 1974 weer sprake zijn een geregelde passagiersdienst op het baanvak. De lijn wordt nu alleen voor goederenverkeer gebruikt, maar met een investering van 18 miljoen euro wordt de lijn nu geschikt gemaakt voor personenverkeer. Zo worden de overwegen aangepast en gaat de maximumsnelheid omhoog van 50 naar 80 kilometer per uur.

De Duitsers hebben ook de ambitie om de reizigerstreinen door te trekken naar Emlichheim, op een paar kilometer afstand van Coevorden. Vorig jaar hielden de partijen aan beide kant van de grens daarover nog een gesprek op bestuursniveau om de mogelijkheden te verkennen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook