Eerste CAF-Sprinter rijdt op testcircuit

Eerste CAF-Sprinter rijdt op testcircuit

door in rubriek Sprinters
Reacties uitgeschakeld voor Eerste CAF-Sprinter rijdt op testcircuit

De eerste NS-Sprinter van CAF is woensdag begonnen aan een uitvoerig testprogramma op ‘de Ring van Velím’, het testcircuit voor treinen in Tsjechië.

De NS-Sprinters worden gemaakt bij CAF in Spaans Baskenland. Vorige week is het eerste treinstel aangekomen op het Tsjechische circuit, zo’n 50 kilometer ten oosten van Praag. Het testprogramma duurt enkele maanden. Een volgende CAF-Sprinter gaat naar Wenen voor de klimaattest, waarna de treinen naar Nederland komen voor een uitgebreid test- en toelatingsprogramma.

De Sprinters van CAF zijn gebaseerd op een bestaand ontwerp dat is aangepast aan de eisen van NS. De treinen hebben brede gangpaden, ruime balkons en zoveel mogelijk doorkijk door de trein. De trein krijgt een rolstoeltoegankelijk toilet, stopcontacten en USB-aansluitingen in de 1e en 2e klas en speciale afvalbakken op de balkons voor gescheiden afvalinzameling. Schuiftreden maken de trein makkelijk toegankelijk.

In totaal bouwt CAF 118 Sprinters voor NS, die vanaf 2018 worden ingezet. Eind vorig jaar kwamen de eerste van 58 nieuwe Sprinters van Stadler in dienst. Vanaf 2021 volgen de eerste van 79 nieuwe Intercity’s van Alstom.
 
 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook