3,3 miljoen subsidie voor RET
dossier ZE2025

3,3 miljoen subsidie voor RET

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor 3,3 miljoen subsidie voor RET

RET kreeg vandaag een Europese subsidie van 3,3 miljoen euro voor de aanschaf van 105 elektrische bussen en 74 oplaadstations. “Goed nieuws voor de RET en voor de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving”, aldus RET-directeur Maurice Unck.

RET wil in de nieuwe busconcessie, eind 2019, geleidelijk alle 250 bussen elektrificeren. “Met deze subsidie wordt een bijdrage geleverd in het afdekken van de meerprijs voor 105 elektrische bussen en een deel van de daarbij behorende infrastructuur, zoals de oplaadstations”, zegt Unck.

Deze subsidie is afkomstig vanuit het Trans-Europese Vervoersnetwerk (TEN-T), waarmee de Europese lidstaten vandaag instemden. In totaal wordt 82,8 miljoen euro aan Nederlandse infrastructuurprojecten verdeeld. De Nederlandse projecten die subsidie ontvangen, zijn voorgedragen door minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees meer op Verkeerskunde: Europese subsidie voor Nederlandse infrastructuur

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook