NS wil concepten testen in Innovatietrein
dossier Innovatie

NS wil concepten testen in Innovatietrein

door in rubriek Intercity's
Reacties uitgeschakeld voor NS wil concepten testen in Innovatietrein

Spoorvervoerder NS wil nieuwe concepten in de praktijk uit gaan testen in een speciaal treinstel. De trein moet in gewone dienst komen te rijden, waar reizigers en personeel kunnen kijken of nieuwe vindingen in de praktijk ook werken. 

Piet Middelkoop, hoofd van het Innovatielab bij NS, heeft de ambitie om in het eerste kwartaal van 2018 een eerste Innovatietrein op het spoor te hebben. De nieuwe Innovatiestudio, onderdeel van het M-lab, dat zich vooral op beleving richt, is verantwoordelijk voor de nieuwe concepten. Daarbij valt te denken aan beacons bij de Railcatering, zodat reizigers kunnen zien waar de koffie zich precies in de trein bevindt, of een chatfunctie waarmee reizigers onderling en met de hoofdconducteur contact kunnen leggen.

In eerste instantie gaat het om een treinstel, maar Middelkoop wil er uiteindelijk meerdere. Reizigers kunnen via een speciale innovatie-app inloggen in het treinstel en gebruik maken van de functies. Achteraf is dan de mogelijkheid om de functies via diezelfde app te beoordelen.

Lees meer: Planner wordt slimmer van gebruikersdata

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook