Jan van Selm nieuwe directeur DOVA

Jan van Selm nieuwe directeur DOVA

door in rubriek railsector
Reacties uitgeschakeld voor Jan van Selm nieuwe directeur DOVA

Jan van Selm (56) wordt per 1 februari de nieuwe directeur van DOVA (Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten). Hij volgt René Meijer op, die met pensioen gaat.

Van Selm was negen jaar lang directeur van OV-bureau Groningen Drenthe en voor die tijd vervulde hij managementfuncties bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincie Flevoland en het Centrum Vernieuwing OV. In de jaren negentig was hij betrokken bij de ontwikkeling van de Wet personenvervoer.

René Meijer leidde het samenwerkingsverband DOVA sinds de oprichting in 2015. Voordat hij daar aan de slag ging, was hij directeur van SKVV (Samenwerkende Kaderwetgebieden Verkeer en Vervoer) en had hij managementfuncties bij het OV-bureau Randstad en de gemeenten Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam.

In DOVA werken de twaalf provincies, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Vervoerregio Amsterdam samen. Zij houden zich samen met de sectorpartners (vervoerbedrijven, ov-consumentenorganisaties en de rijksoverheid) bezig met landelijke thema’s als ov-betalen, ov-aanboddata, open ov-informatie, sociale veiligheid in het ov, ketenmobiliteit/Mobility as a Service (MaaS) en landelijke ov-tarieven, producten en ov-indices.

Samenwerkingsverband DOVA is gehuisvest bij mobiliteitskennisplatform CROW in Utrecht. Het deelt daar zijn werklocatie met Kennisplatform Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV), het Nationaal Datawarehouse OV (CROW-NDOV) en het fietsstimuleringsprogramma ‘Tour de Force’. De gedeelde huisvesting draagt bij aan de synergie tussen de mobiliteitsprogramma’s van de decentrale overheden.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook