Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau

Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau

Wilko Mol (42) wordt de nieuwe directeur van het OV-bureau Groningen Drenthe. Hij start per 1 september 2018. Mol is nu nog mededirecteur van adviesbureau inno-V.

Hij was onder meer betrokken bij de invoering van elektrische bussen op Schiermonnikoog, Schiphol en Brussel Airport en de concessieverlening in Brabant, Limburg, Noord-Holland en de treindiensten in Groningen en Friesland. Wilko Mol volgt Erwin Stoker op die de functie waarnam sinds het vertrek van Jan van Selm in februari.

Lees ook: het interview met Wilko Mol in de onlangs verschenen ZE-special

Mol start kort voor het moment dat er definitief een vervoerder wordt gekozen voor de nieuwe concessie, die loopt van december 2019 tot december 2029. Ook staan de werkzaamheden voor de Ring Zuid en de Spoorzone in Groningen op het punt voluit te beginnen. Bovendien maakte onderzoeksbureau Panteia onlangs bekend dat de reizigersgroei in het ov in Groningen met een derde is toegenomen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook