‘Zero emissie in 2025? Dat gaan we niet halen’
dossier Innovatie

‘Zero emissie in 2025? Dat gaan we niet halen’

door in rubriek bus
Reacties uitgeschakeld voor ‘Zero emissie in 2025? Dat gaan we niet halen’

Hij stond aan de wieg van de eerste aanbesteding van elektrische bussen in Nederland en zijn bedrijf inno-V begeleidde de veelbesproken concessie Limburg die in 2026 helemaal uitstootvrij moet zijn als ook de concessie Zuidoost-Brabant die dat in 2025 haalt. Maar heel Nederland tegen die tijd aan de elektrische bus? Dat gaat niet lukken, volgens Wilko Mol.

Wilko Mol (42), sinds 2011 mede-eigenaar van adviesbureau inno-V dat onder meer aanbestedingen begeleidt, had van oorsprong eigenlijk helemaal niets met ov. Wel als een maatschappelijk relevante dienst, maar niets met dienstregelingen en busjes. Hij studeerde voor ontwikkelingssamenwerking, maar kwam er in Kroatië in de jaren negentig achter dat dat niets voor hem was. “Ik voelde me niet op mijn plek in een land met grote conflicten. En als je ontwikkelingswerker bent moet je met je poten in de modder staan, vind ik. Dat werk moet je niet alleen maar vanachter een bureau in Den Haag doen.”

Zo kwam hij in zijn eerste baan als onderzoeker bij reizigersvereniging Rover terecht, waar hij kennis maakte met de wonderlijke wereld van het openbaar vervoer. Het liet hem niet meer los. “Er zijn zoveel aspecten die meespelen, of het nu op strategisch, tactisch of operationeel niveau

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook