Zeeuws besluit schrappen OV-chip ongeldig

Zeeuws besluit schrappen OV-chip ongeldig

door in rubriek ov over water
Reacties uitgeschakeld voor Zeeuws besluit schrappen OV-chip ongeldig

Een uiterst rommelig en schimmig proces heeft ervoor gezorgd dat de provincie Zeeland een illegaal besluit heeft genomen om te stoppen met de OV-chipkaart op het veer Vlissingen-Breskens. De vraag is of die constatering niet te laat komt.

Het fietsvoetveer dat vaart tussen Vlissingen en Breskens kent, net als de andere ov-verbindingen over water, een hoge waardering. De financiële cijfers zijn echter minder rooskleurig. Het veer vaart met groot verlies; reden om de dienstregeling langzaam uit te dunnen. In 2024, zo is de bedoeling, vaart er nog maar één schip een uursdienst tussen de twee plaatsen aan de Westerschelde.

Autoveer
Een kleine geschiedenis: sinds al zeker de zestiende eeuw vaart er een veer over de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens. Dat groeide uit tot een druk autoveer, uitgebaat door de Provinciale Stoomboot Diensten in Zeeland (PSD), een bedrijf in handen van Gedeputeerde Staten. Dat bedrijf werd in 2003 werd gestaakt, vanwege de opening van de Westerscheldetunnel. Als alternatief kwam er een fietsvoetveer dat werd aanbesteed. BBA, later overgenomen door Veolia, won de concessie.

Concessie in eigen beheer
In 2014 meldde zich geen partij voor een nieuwe concessie. Ook Veolia zag er geen brood meer in, omdat de kosten te

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook