Volans gaat verder als Bravodirect

Volans gaat verder als Bravodirect

door Maurits van den Toorn in rubriek binnenland
1 reactie

De snelbussen in Noord-Brabant veranderen van naam. Volans, sinds ruim tien jaar de benaming voor de HOV-buslijnen, maakt plaats voor de aanduiding Bravodirect. De provincie wil het begrip Bravo voor zoveel mogelijk vormen van mobiliteit gebruiken. Alle Volansbussen krijgen de komende weken stickers met de nieuwe naam.

Gedeputeerde Christophe van der Maat noemt de naamsverandering ‘een logische stap’ om alle vormen van ov duidelijker herkenbaar te maken onder één naam. Zo loopt er in Helmond een experiment met innovatieve mobiliteitsdiensten dat ook al de aanduiding Bravo gebruikt (Bravoflex). De nieuwe benaming van de HOV-lijnen in Noord-Brabant sluit daarop aan. Van der Maat ziet op termijn zelfs deelauto’s en deelfietsen onder het merk Bravo rijden.

Nog een argument voor de naamsverandering is dat alle snelbusdiensten van verschillende vervoerders onder dezelfde naam rijden. Naast Volans in West- en Oost-Brabant (Arriva-concessies) rijden er nu in de regio rond Eindhoven (Hermes-concessie) al HOV-bussen met de merknaam Bravo.

Er komt geen ‘big bang’, de komende weken zullen de omgestickerde bussen geleidelijk op straat verschijnen. In het najaar worden de haltes aangepast, zodat goed te zien is waar de Bravodirect-bussen stoppen. De kosten van de hele operatie zijn ongeveer 250.000 euro. De provincie neemt dit bedrag voor haar rekening uit het budget dat beschikbaar is voor marketing. “We hebben gemerkt dat de naam Bravo erg bekend is en goed aanslaat, vandaar dat we dit een verantwoorde uitgave vinden”, legt een woordvoerster van de provincie uit.

De eerste Volans-lijnen (herkenbaar aan lijnnummer 300 of hoger) gingen in 2008 van start tussen Breda en Etten-Leur, toen nog onder regie van Veolia Transport. Het concept bleef bestaan toen de concessie eind 2014 overging naar Arriva. De Brabantliners (de lijnen 400, 401 en 402 tussen Breda, Oosterhout, Gorinchem en Utrecht) blijven onder die naam bestaan.

 

Eén reactie

  1. R. v.d. Voort
    9 juli 2018 om 09:56

    Waarom weer een aparte naam nu ze zich ook kunnen aansluiten bij een soortgelijke vervoersdienst van een andere provincie bijv. R-Net?

Lees ook