Alle betalingen mogelijk in Haagse tram

Alle betalingen mogelijk in Haagse tram

door in rubriek bus, Haaglanden, tram
Reacties uitgeschakeld voor Alle betalingen mogelijk in Haagse tram

De oude trams in Den Haag zijn voorzien van een kaartautomaat die zowel pinpassen als creditcards accepteert. Ook met muntgeld betalen is mogelijk met de nieuwe automaat. 

Trambestuurders hoeven zich vanaf 1 oktober niet meer druk te maken over contante betalingen zo meldt nu.nl. De nieuwe betalingswijze moet de veiligheid van de bestuurders verbeteren. “De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken, ook niet onder dwang”, aldus HTM. De nieuwe Haagse trams en RandstadRail-voertuigen hadden al een nieuwe kaartautomaat.

Haagse bus

In de bussen van de Hofstad kan er vanaf afgelopen zomer al niet meer met contant geld betaald worden. Reizigers zonder OV-chipkaart moeten dan betalen met een pinpas of creditcard. “Er is geen ruimte in de bus voor de grote betaalautomaten die ook muntgeld accepteren”, zo klinkt het vanuit HTM. Bij de oude automaten in de trams van RandstadRail is het nu alleen mogelijk om contant te betalen.

Privacyoverwegingen
De reden dat reizigers soms niet met een OV-chipkaart willen reizen, is privacy gerelateerd zo zegt HTM. Een andere reden is dat mensen soms uitzicht willen houden op hun uitgaven en daarom liever contant betalen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook