Nieuw geld voor Europese hyperloop

Nieuw geld voor Europese hyperloop

door in rubriek artikel, hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor Nieuw geld voor Europese hyperloop

De Delftse startup Hardt heeft met een investeringsronde 5 miljoen euro opgehaald om te werken aan een Europese hyperloop. Het bedrijf gaat het bedrag onder meer investeren in een Europees hyperloopsamenwerkingsverband.

Hardt is ontstaan nadat vier studenten van de TU Delft een ontwerpwedstrijd hadden gewonnen voor een hyperloopcabine. Die wedstrijd was georganiseerd door SpaceX, één van de bedrijven van Tesla-oprichter Elon Musk. Tim Houter, een van de oprichters van Hardt, ziet de investering als het begin van een nieuwe fase in de ontwikkeling van de hyperloop. “Het benadrukt het belang en de urgentie om te investeren in de ontwikkeling van een schoner en beter alternatief voor vervoer over lange afstanden”, vertelt Houter aan RTL Z.

Consortium met verschillende bedrijven
Hardt maakte ook bekend dat het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn, Continental en Engie Laborelec in het consortium stappen. Het is eerder dit jaar opgericht door de Delftse startup. Bij de lancering sloten onder meer bouwbedrijf BAM, Tata Steel en scheepsbouwer IHC zich al aan bij het consortium. Nadat Hardt de ontwerpwedstrijd had gewonnen, staken NS en investeringsfonds Uniq ieder al 300.000 euro in het bedrijf.

Testomgeving bouwen in Flevopolder
Eerder dit jaar rondde Hardt ook al een succesvolle investeringsronde af. De 1,3 miljoen die toen werd opgehaald, wordt met name besteed aan het aantrekken van talent om een testomgeving te kunnen bouwen in de Flevopolder. Uit onderzoek bleek dat de komst van een hyperloop in Flevoland haalbaar was. De TU Delft ziet de hyperloop als een toevoeging op het openbaar vervoer.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook