In 50 minuten van Schiphol naar Frankfurt

In 50 minuten van Schiphol naar Frankfurt

door in rubriek hoge snelheid, onderzoek
Reacties uitgeschakeld voor In 50 minuten van Schiphol naar Frankfurt

Luchthaven Schiphol gaat samen met Hardt Hyperloop uit Delft onderzoeken of een hyperloopverbinding met het vliegveld van Frankfurt haalbaar is. Dat kwam naar voren tijdens de eerste editie van de HyperSummit in de Jaarbeurs Utrecht.

Tijdens de HyperSummit kondigde Hardt ook de eerste bevindingen aan naar een eventueel traject tussen Schiphol en Frankfurt. De reis over het traject van 450 kilometer duurt in totaal 50 minuten. De hyperloop kan voor 2 miljoen reizigers een alternatief worden voor het vliegtuig. In zijn totaliteit kunnen jaarlijks 48 miljoen mensen worden vervoerd op dit het traject. Daarnaast is de reis een stuk milieuvriendelijker; op jaarbasis scheelt het 83.500 ton CO2-uitstoot.

Ontwerp: UNStudio.

Beter bereikbaar maken Schiphol
De Schiphol Group ziet de hyperloop niet als bedreiging, maar als manier om de luchthaven beter bereikbaar te maken. Samen met Hardt wordt er nu onderzocht of het haalbaar is om een hyperlooptraject aan te leggen naar luchthaven Franfurt. Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop, is blij met de samenwerking: “Wij zijn ontzettend trots dat de beweging, die zich bezig houdt met de hyperloopontwikkeling, steeds groter wordt. Dit evenement bewijst dat de sleutel ligt in samenwerking.”

Richard Emmerink, directeur Corporate Development van Royal Schiphol Group, zegt over de samenwerking: “We zoeken de samenwerking op met diverse andere partijen voor kennisontwikkeling op het gebied van nieuwe mobiliteitsvormen, innovatieve transportnetwerken en veranderingen in het mobiliteitslandschap.”

Ontwerp: UNStudio.

Ontwerp hyperloopstation
Architectenbureau UNStudio heeft tijdens de HyperSummit een eerste ontwerp van het hyperstation voor de toekomst gepresenteerd. Ren Yee, Head of Innovation Strategy & Forecasting, van UNStudio: “Het hyperloopsysteem heeft het potentieel om meerdere uitdagingen tegelijk aan te pakken. Wij geloven dat de hyperloop ons bij al deze uitdagingen kan helpen. En het ontwerp van de hub speelt hierbij een belangrijk factor.”

Illustratie: Hardt Hyperloop.

Testomgeving bouwen in Flevopolder
Hardt rondde dit jaar al twee succesvolle investeringsrondes af. Het opgehaalde geld wordt onder meer besteed aan het aantrekken van talent om een testomgeving te kunnen bouwen in de Flevopolder. Uit onderzoek blijkt dat de komst van een hyperloop in Flevoland haalbaar is. De TU Delft ziet de hyperloop als een toevoeging op het openbaar vervoer.

 

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook