Miljoenen voor beter bereikbaar Utrecht

Miljoenen voor beter bereikbaar Utrecht

door in rubriek bus
Reacties uitgeschakeld voor Miljoenen voor beter bereikbaar Utrecht

Provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Rijksoverheid stellen samen 45 miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van de bereikbaarheid van regio Utrecht. Het gaat in het bijzonder om het Utrecht Science Park en de grote woningbouwlocaties in de stad Utrecht.

Voor de verbetering van de bereikbaarheid van Utrecht Science Park denken de partijen nu aan snelle busverbindingen die reizigers vanaf station Overvecht en Lunetten direct naar het Science Park vervoert, in plaats van eerst nog vanaf Centraal te reizen.

Fietsverbinding tussen stations
Naast betere busverbindingen, zoekt de regio naar mogelijkheden voor een betere fietsverbinding tussen de stations Bilthoven, Bunnik en Utrecht Science Park. Verder zijn er ook wensen voor de verbetering van het algehele fietsnetwerk in regio Utrecht. Deze verbetering is nodig om de autodruk op wegen te verminderen en fietsen aantrekkelijker te maken.

Groter project
De investering van 45 miljoen euro is onderdeel van een groter pakket van langetermijnmaatregelen van in totaal zo’n 200 miljoen euro. Deze maatregelen zijn nodig om de grotere druk op de regionale bereikbaarheid, die onder andere wordt veroorzaakt door de groei van het aantal banen en de grotere behoefte aan woningen, terug te dringen.

Investering spoorvoorziening
Eerder werd al bekend dat Rijk en regio’s afspraken hebben gemaakt om fors te investeren in de spoorvoorzieningen. Daarnaast komen er 25.000 fietsenstallingen bij op de verschillende stations.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook