Frank Janssen nieuwe CEO Keolis Nederland

Frank Janssen nieuwe CEO Keolis Nederland

Frank Janssen is de nieuwe CEO van Keolis Nederland. Hij volgt op 1 juni 2019 Cees Anker op. Janssen was tussen 1992 en 2009 ook al werkzaam in het openbaar vervoer. 

Frank Janssen heeft van 1992 tot 2009 gewerkt in het openbaar vervoer in diverse financiële en operationele directieposities. Daarnaast was hij van 2005 tot 2009 lid van de Raad van Bestuur van Connexxion. Janssen neemt met deze stap afscheid als CFO en vice-voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis, waar hij sinds 2010 werkt.

Zeven jaar aan het roer
Cees Anker had in totaal zeven jaar de leiding over Keolis Nederland. Hij is blij met de benoeming van Janssen: “Frank en ik hebben eerder succesvol samengewerkt. Hij is een gedegen bestuurder met oog voor zijn omgeving. Het kenmerkt Frank in zijn ambitie om te werken bij ondernemingen, die een relevante rol vervullen in de samenleving. Bij Keolis Nederland en binnen de Keolis Group kan hij daar invulling aan geven, juist in deze tijd met grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid.”

Mobiliteitsbehoefte
Keolis Nederland wil actief inspelen op de mobiliteitsbehoefte van de reiziger. Mobiliteit wordt steeds meer vraaggestuurd, nieuwe vervoervormen dragen bij aan de reis van deur tot deur en innovatieve digitale oplossingen maken de reis gemakkelijker, stelt het bedrijf. Anker: “De rol en de plaats van Keolis Nederland als mobiliteitsprovider zullen blijven meegroeien met die ontwikkelingen.”

Nieuwe fase voor Keolis Nederland
In februari 2012 werd Cees Anker CEO van Keolis, toen nog in handen van NS en Keolis Group. Onder zijn leiding is Syntus een zelfstandige dochteronderneming geworden van de Keolis Group en is het bedrijf gegroeid door succesvol in te schrijven op aanbestedingen.

Eén reactie

  1. Chaosbijtransdevnl
    9 december 2018 om 16:35

    Jammer dat hij niet terug komt naar Connexxion, Transdev NL.
    Nu die Schmeink en van Eijndhoven (in goed overleg 🙂 heel toevallig gezamenlijk de tent verlaten. Zonder koers en behoorlijk afgeslankt door alleen maar verliezen die het heeft moeten verwerken. Ga eens een interview houden met mensen op kantoor en chauffeurs, vraag naar wat deze twee hebben gepresteerd en wat ze achterlaten.

Lees ook