Zuidasdok Amsterdam nu al in problemen

Zuidasdok Amsterdam nu al in problemen

Maak geen contracten die groter zijn dan 100 miljoen euro, waarschuwt Jaap Balkenende van ProRail in OV-Magazine #2. “Alle projecten boven een miljard komen in problemen.” Dat blijkt. Het meest recente voorbeeld is het Zuidasdok. Aannemerscombinatie ZuidPlus onderzoekt nu hoe het project soberder kan. 

Het consortium ZuidPlus van Heijmans, Fluor en Hochtief won in januari 2017 de aanbesteding van het Zuidasdok. Het onder de grond brengen van de A10 en de vernieuwing van station Amsterdam Zuid blijkt ‘complexer en risicovoller dan was voorzien’, schrijft ZuidPlus in de laatste halfjaarlijkse rapportage. Het project bevindt zich nog in de ‘herijkingsfase’ waarna de uitvoeringsplanning deze zomer definitief moet worden vastgesteld door de opdrachtgevers: Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam.

Onbeheersbaar
Of het deze zomer echt tot een definitief contract komt, is onzeker. ZuidPlus waarschuwt dat de uitvoering van het project ‘onbeheersbaar’ wordt. “ZuidPlus heeft veel kwaliteit aangeboden in haar ontwerp en in de beperking van hinder voor de reiziger en de omgeving. De gekozen uitvoering is daarmee complex. De planning kent veel afhankelijkheden, waardoor vertraging op het ene onderdeel direct gevolgen heeft voor andere onderdelen.”

De contracteisen bevatten soms onduidelijkheden, omissies of

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook